Στις 11 Μαρτίου η νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν. "Μοναδικός στόχος η επανέναρξη συνομιλιών"

Στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η κυρία Ολγκίν θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 11 Μαρτίου και υπέδειξε πως ο μοναδικός στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι η επανέναρξη των συνομιλιών, από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ψιθυρολογία που έχει αναπτυχθεί ότι το το Προεδρικό προωθεί συγκεκριμένους υποψηφίους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στο θέμα της ανάδειξης των μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκλογής μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα πράξει ότι πρέπει για να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και δεν εμπλέκεται σε ότιδήποτε άλλο.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν σε σχέση με το πακέτο μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι ήταν το 2 πακέτο μέτρων στήριξης, υπενθυμίζοντας ότι είχε προηγηθεί άλλο πακέτο μέτρων, ύψους 196 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα επισήμανε πως η κυβέρνηση εξετάζει διαρκώς όλα τα δεδομένα, πάντοτε στο πλαίσιο της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας.

Δ.Κ./Π.Γ.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2024 - 11:09

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.