Εντός Μαρτίου η πλατφόρμα "Ανακαινίζω -ενοικιάζω" -Δηλώσεις ΥΠΕΣ στο ΡΙΚ

Τη λειτουργία, μέσα στον επόμενο μήνα, της πλατφόρμας "Ανακαινίζω - ενοικιάζω", που εντάσσεται στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης, ανακοίνωσε στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος "Πρόσωπο με Πρόσωπο", ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ανέφερε πως το σχέδιο θα στοιχίσει γύρω στα 25 εκ. ευρώ και θα αφορά ιδιοκτήτες σπιτιών ή διαμερισμάτων, των οποίων η κυβέρνηση θα επιχορηγεί την ανακαίνιση με 15.000 -35.000 ευρώ.

Προϋπόθεση θα είναι οι οικιστικές μονάδες να είναι άνω των 15 ετών και ακατοίκητες, για τουλάχιστον ένα χρόνο, κάτι που θα διαπιστώνεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι ιδιοκτήτες, είπε ο κύριος Ιωάννου, θα ανακαινίζουν το σπίτι ή το διαμέρισμα και, μέσω της πλατφόρμας του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης, θα το προσφέρουν σε ενοικιαστές, με προσιτό ενοίκιο για τέσσερα χρόνια.

Στόχος, όπως είπε, είναι να εγγραφούν στην πλατφόρμα γύρω στις 2.000 ιδιοκτήτες οικιστικών μονάδων που χρήζουν ανακαίνισης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2024 - 18:03

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.