Υπουργός Εσωτερικών: Θετικό ισοζύγιο στις ροές και απελάσεις μεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Υπουργείο Εσωτερικών κινείται σε δυο άξονες ώστε να περιορίσει την παράτυπη μετανάστευση από τις θαλάσσιες οδούς και συγκεκριμένα από το Λίβανο και τη Συρία.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ " Πρόσωπο σε Πρόσωπο" ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να πειστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για το καθεστώς της Συρίας.

ΡΙΚ - Υπουργός Εσωτερικών - Πανίκος Χατζηπαναγή.jpg

Δεν γίνεται -επεσήμανε, διεθνείς οργανισμοί να κατατάσσουν περιοχές της Συρίας στις ασφαλείς ζώνες, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνείται να το αποδεχθεί.

Ο κύριος Ιωάννου είπε επίσης ότι το Υπουργείο έχει επικοινωνήσει με την Europol σε μια προσπάθεια να επιτηρήσει τις θαλάσσιες οδούς από το Λίβανο προς στην Κύπρο.

Επιπλέον , πρόσθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών οι κυπριακές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το παράρτημα των διακινητών στην Κύπρο.

Αναφερόμενος γενικά στις μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο, ο κύριος Ιωάννου είπε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να επιφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς έγινε κατορθωτό να μειωθούν οι αφίξεις κατά 46% μέσα στο 2023.

Καταφέραμε, πρόσθεσε, να διαμορφωθεί ένα θετικό ισοζύγιο, αφού φεύγουν πολύ περισσότεροι από εκείνους που έρχονται.

Για τους παράτυπους μετανάστες -αφρικανικής κυρίως καταγωγής- που περνούν στις ελεύθερες περιοχές μέσω της πράσινης γραμμής, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι το ποσοστό τους, έχει μειωθεί σε τεράστιο βαθμό, πέραν του 85%.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Πανίκος Χατζηπαναγή

ΝΠ /ΜΧ

Φωτογραφία ΡΙΚ - Αντρέας Αθανασίου

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2024 - 14:14

Τελευταιες Ειδησεις

21 Απριλίου
Οργή Ισραήλ για την συνάντηση Ερντογάν - Χανίγια
06:34
Χαιρέτισε την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ ο Νετανιάχου
06:09
Ικανοποίηση ΕΕ για την νέα οικονομική στήριξη της Ουκρανίας από ΗΠΑ
06:06
" Πυρά" Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή
05:57
Ζελένσκι: Ευγνωμοσύνη στις ΗΠΑ για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας
05:53
Εντονη αντίδραση Ρωσίας για την αμερικανική βοήθεια προς Ουκρανία- Ισραήλ
05:37
Ποδόσφαιρο: Καθοριστικοί αγώνες για τη μάχη του τίτλου
05:32
Νέες διαδηλώσεις στο Ισραήλ
05:28
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 21/4/24
05:22
20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
21:50
ΗΠΑ: Ενέκρινε πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων σε Ουκρανία και Ισραήλ
21:39
Κόντρα ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ για πράσινη φορολογία
21:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.