Σάλιβαν: Έχουμε καταλήξει σε περίγραμμα συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων

Ο σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ και το Ισράηλ βρήκαν "κοινό έδαφος" κατά τις πρόσφατες συνομιλίες τους στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι έχουν καταλήξει σε ένα "βασικό περίγραμμα" συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων και προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Ο κύριος Σάλιβαν, πρόσθεσε ότι συμφωνία βρίσκεται ακόμα υπό διαπραγμάτευση, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν έμμεσες συνομιλίες από το Κατάρ και την Αίγυπτο με την Χαμάς.

Μιλώντας στο δίκτυο NBC, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει ενημερωθεί για το σχέδιο του Ισραήλ σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα.

Δεν πιστεύουμε ότι μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση θα πρέπει να γίνει, εκτός, ανέφερε, αν υπάρχει ένα σαφές και εφαρμόσιμο σχέδιο για την προστασία των αμάχων.

Από πλευράς του, ο Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ απέχει λίγες εβδομάδες από την ολοκληρωτική νίκη επί της Χαμάς.

Ακόμη και αν μία ανακωχή την καθυστερήσει, είπε, η προγραμματισμένη επίθεση στην Ράφα θα φέρει το Ισραήλ σε απόσταση «λίγων εβδομάδων» από την «ολοκληρωτική νίκη».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για συμφωνία ανακωχής στην Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι θα επιτευχθεί η πρόοδος που όλοι επιδιώκουν, αν η Χαμάς υπαναχωρήσει στις παράλογες απαιτήσεις της και τις επαναφέρει σε λογικά πλαίσια.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουαρίου 2024 - 21:49

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Ισραήλ: Κάλεσμα ετοιμότητας προς νοσοκομεία και κλινικές
21:26
Γάζα: Κτυπήθηκε συνεργείο της τουρκικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης
21:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.