Η Τουρκία αξιώνει πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά μόνο για την Παλαιστίνη...

Η Τουρκία αξιώνει σεβασμό και εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, από το Ισραήλ, τόνισε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Γιλντίζ, κατά την ακρόαση των επιχειρημάτων της Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για τις νομικές συνέπειες των πρακτικών του Ισραήλ στην Παλαστίνη.

Τονίζοντας ότι το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, που πρέπει να αποκατασταθεί, ο Τούρκος υφυπουργός κατηγόρησε το ισραηλινό κράτος ότι, κατά τις δεκαετίες της κατοχής παλαιστινιακών εδαφών, στερεί από τους Παλαιστίνιους βασικά δικαιώματα και, σε πολλές περιπτώσεις, οδηγεί στον εκτοπισμό τους σε άλλα κράτη.

Ο Αχμέτ Γιλντιζ κατήγγειλε ότι η Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχουν αποτύχει στην αποστολή τους, για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου αλλά και των αποφάσεων και ψηφισμάτων τους. Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι όλα τα μέτρα που έχουν λάβει οι κατοχικές δυνάμεις, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, πρέπει να θεωρούνται άκυρα και ανύπαρκτα.

Κατήγγειλε, ιδιαίτερα, το Ισραήλ, για εποικισμό των κατεχόμενων περιοχών, αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα τους και ασέβεια και προσβολή χώρων θρησκευτικής λατρείας.

Ο Αχμέτ Γιλντίζ τόνισε ότι αλλαγές συνόρων μπορούν  να γίνονται μόνο μέσω διαπραγματεύσεων και ότι η Τουρκία, με τη μακρά εμπειρία της, επιδιώκει να καταστεί μέρος μηχανισμού εγγυήσεων για τη λύση στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Τούρκος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι αυτές οι απόψεις του δεν αφορούν τη νομική θέση της Τουρκίας σε άλλα θέματα, που δεν σχετίζονται με τις πρακτικές του Ισραήλ...

ΠΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουαρίου 2024 - 16:02

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Μπάιντεν: Στόχος η αποφυγή της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
05:47
Ισραηλινός στρατός: Τα θύματα της επίθεσης της 1ης Απριλίου ήταν τρομοκράτες
05:40
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
05:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.