Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο, ανέφερε ο Βέλγος υπουργός Γεωργίας, τονίζοντας πως η Σύνοδος των Υπουργών Γεωργίας, ήταν το πρώτο βήμα για τήρηση των δεσμεύσεων προς τους αγρότες.

Η Βελγική Προεδρία προωθεί σειρά μέτρων, τα οποία περιλαμβάνουν - μεταξύ άλλων - απλοποίηση των διαδικασιών, μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά περιβαλλοντικά κριτήρια, καθώς και κίνητρα.

Οι προτάσεις κατατέθηκαν από τα κράτη-μέλη στην Κομισιόν, με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του αγροτικού κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, μεγάλος αριθμός αγροτών με εκατοντάδες τρακτέρ, είχε αποκλείσει την καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας.

Μετά το πέρας των εργασιών, ο Βέλγος υπουργός Γεωργίας και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Γεωργίας, συναντήθηκαν με εκπροσώπους αγροτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σουμάν.

Σε παρέμβασή της στη Σύνοδο, η υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, τόνισε πως εκφράζει και τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Κύπρου.

Έκαμε λόγο για ζωτικής σημασίας τομέα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προσφερθούν στους αγρότες τα απαραίτητα εργαλεία για την παραγωγή τροφίμων, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την διασφάλιση των εισοδημάτων τους.

Η κυρία Παναγιώτου τόνισε ότι, η πράσινη μετάβαση είναι απαραίτητη, ωστόσο για να είναι δίκαιη και αποδοτική, θα πρέπει να επιτευχθεί η ομαλή προσαρμογή των γεωργών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Κυπριακή Δημοκρατία κατέθεσε συγκεκριμένες εισηγήσεις διαφοροποίησης της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής. Ανάμεσα σ' άλλα, περιλαμβάνουν:

- Βραχυπρόθεσμες προτάσεις μείωσης του διοικητικού φόρτου που επωμίζονται οι γεωργοί,

- Μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτάσεις απλοποίησης και παροχής ευελιξίας στην εφαρμογή της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.

- Πρόσθετη στήριξη στους Γεωργούς, ώστε να διασφαλιστεί η υλοποίηση της πράσινης μετάβασης,

- Ελάφρυνση των δεσμεύσεων και εξαίρεση των μικρών γεωργών,

- Και περαιτέρω στήριξη των γεωργών, με την εισαγωγή νέου μέτρου παραχώρησης προσωρινής έκτακτης ενίσχυσης, σε όσους πλήττονται από εσωτερικές ή και εξωγενείς κρίσεις.

ΠΑΣ/ΑΘΑ

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουαρίου 2024 - 21:09

Τελευταιες Ειδησεις

21 Απριλίου
Οργή Ισραήλ για την συνάντηση Ερντογάν - Χανίγια
06:34
Χαιρέτισε την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ ο Νετανιάχου
06:09
Ικανοποίηση ΕΕ για την νέα οικονομική στήριξη της Ουκρανίας από ΗΠΑ
06:06
" Πυρά" Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή
05:57
Ζελένσκι: Ευγνωμοσύνη στις ΗΠΑ για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας
05:53
Εντονη αντίδραση Ρωσίας για την αμερικανική βοήθεια προς Ουκρανία- Ισραήλ
05:37
Ποδόσφαιρο: Καθοριστικοί αγώνες για τη μάχη του τίτλου
05:32
Νέες διαδηλώσεις στο Ισραήλ
05:28
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 21/4/24
05:22
20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
21:50
ΗΠΑ: Ενέκρινε πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων σε Ουκρανία και Ισραήλ
21:39
Κόντρα ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ για πράσινη φορολογία
21:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.