Νέο προσχέδιο Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Photo by Menahem KAHANA / AFP

Η Χαμάς έχει στα χέρια της προσχέδιο πρότασης για νέα κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που λαμβάνουν χώρα στο Παρίσι.

Προτείνεται, παύση σε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για σαράντα ημέρες και ανταλλαγή Παλαιστίνιων κρατουμένων με Ισραηλινούς ομήρους, σε ποσοστό "δέκα προς έναν".

Σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές, βάσει τη πρότασης, θα πρέπει να επισκευαστούν τα νοσοκομεία και τα αρτοποιεία στον παλαιστινιακό θύλακα και πεντακόσια φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέρχονται καθημερινά στη Λωρίδα της Γάζας. Επιπλέον, θα παραδοθούν χιλιάδες σκηνές και τροχόσπιτα, σε όσους έχουν χάσει τα σπίτια τους.

Όσον αφορά την ανταλλαγή αιχμαλώτων, η Χαμάς καλείται να απελευθερώσει σαράντα Ισραηλινούς ομήρους, περιλαμβανομένων γυναικών, παιδιών κάτω των 19 ετών, ατόμων άνω των 50 ετών και ασθενών.

Από πλευράς του, το Ισραήλ καλείται να απελευθερώσει τετρακόσιους Παλαιστίνιους κρατούμενους και να αποφύγει την επανασύλληψή τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι την επόμενη εβδομάδα θα κηρυχθεί ανακωχή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουαρίου 2024 - 09:16

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.