Αρκούντως ευέλικτες για λύση οι παράμετροι ΟΗΕ, λέει ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης

Φωτογραφία: Σταύρος Ιωαννίδης / ΓΤΠ

Τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών περί λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο επανέλαβε ο Υπουργός Ευρώπης Λίο Ντόχερτι, σχολιάζοντας πως είναι «αρκούντως ευέλικτες» για να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές.

Ο Υπουργός Ευρώπης απαντούσε σε γραπτή ερώτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων του σκιώδους Υπουργού Ευρώπης των Εργατικών Στίβεν Ντάουτι περί πρόσφατων αποτιμήσεων από το Foreign Office για την επάρκεια της προόδου όσον αφορά μία λύση του Κυπριακού με διάρκεια, μία συμφωνία επί διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα και τη συμμόρφωση προς τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι προσηλωμένο στην υποστήριξη της υπό τα Ηνωμένα Έθνη διαδικασίας να επιτευχθεί μία λύση του Κυπριακού. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως οι υφιστάμενες παράμετροι των ΗΕ για μία Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα είναι αρκούντως ευέλικτες για να διευκολύνουν μία συμφωνία η οποία ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες αμφοτέρων των πλευρών», απάντησε ο κ. Ντόχερτι.

Συνέχισε χαρακτηρίζοντας εκ νέου τον διορισμό της κ. Ολγκίν ως Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για την Κύπρο ως ένα «σημαντικό βήμα» και συμπλήρωσε πως το Λονδίνο καλωσορίζει την εμπλοκή της έως τώρα.

Η κ. Ολγκίν αναμένεται στη βρετανική πρωτεύουσα στις αρχές Μαρτίου.

Ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης ανέφερε επίσης στην απάντησή του πως η χώρα του ηγήθηκε τον Ιανουάριο της σύνταξης ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας το οποίο επαναβεβαίωσε τα υπάρχοντα ψηφίσματα και κάλεσε τους ηγέτες να βελτιώσουν την εφαρμογή τους όπου αρμόζει.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουαρίου 2024 - 12:30

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Απριλίου
Θλίψη για το θάνατο της Ελένης Νικήτα εκφράζει το υφυπουργείο Πολιτισμού
08:42
Οργή Ισραήλ για την συνάντηση Ερντογάν - Χανίγια
06:34
Χαιρέτισε την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ ο Νετανιάχου
06:09
Ικανοποίηση ΕΕ για την νέα οικονομική στήριξη της Ουκρανίας από ΗΠΑ
06:06
" Πυρά" Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή
05:57
Ζελένσκι: Ευγνωμοσύνη στις ΗΠΑ για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας
05:53
Εντονη αντίδραση Ρωσίας για την αμερικανική βοήθεια προς Ουκρανία- Ισραήλ
05:37
Ποδόσφαιρο: Καθοριστικοί αγώνες για τη μάχη του τίτλου
05:32
Νέες διαδηλώσεις στο Ισραήλ
05:28
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 21/4/24
05:22
20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
21:50
ΗΠΑ: Ενέκρινε πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων σε Ουκρανία και Ισραήλ
21:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.