Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Πρωθυπουργό της Ολλανδίας στη Χάγη

Το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ολλανδίας επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, σε συνάντηση στη Χάγη.

Ο κύριος Ρούτε επεσήμανε ότι οι δύο χώρες έχουν ισχυρή συνεργασία σε τομείς όπως η οικονομία, η άμυνα, το μεταναστευτικό, η περιφερειακή σταθερότητα και θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη βοήθεια που παρείχε η Κύπρος στη μεταφορά Ολλανδών υπηκόων από την περιοχή και υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας της Λευκωσίας για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι έχουν περάσει 34 χρόνια από τότε που Κύπριος Πρόεδρος επισκέφθηκε την Ολλανδία και έκανε αναφορά στις εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών και στις συμφωνίες επί σημαντικών θεμάτων, σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπογράμμισε ότι επισκέπτεται τη Χάγη σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις συρράξεις σε Ουκρανία και Γάζα, λέγοντας ότι η Κύπρος, ως το πλησιέστερο μέλος της Ένωσης στη Μέση Ανατολή, κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ακολούθως, ο Πρωθυπουργός Ρούτε παρέθεσε δείπνο εργασίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουαρίου 2024 - 23:49

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Αποφυγή έκθεσης στην σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι
13:54
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μέτρων για το μεταναστευτικό
13:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
13:00
Συναντώνται σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:47
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 17/4/24
12:42
Στο Ισραήλ ο Κάμερον για συνάντηση με Νετανιάχου
11:49
Ελεγκτική Υπηρεσία: H Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιλύσει το πρόβλημα των πολλαπλών συντάξεων
11:32
Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ εάν δεχθεί νέα επίθεση από το Ιράν
11:15
Υποχώρηση πληθωρισμού στο 3,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο
11:08
Ημερίδα με θέμα την Πολυτροπική κινητικότητα πραγματοποιείται στη Λάρνακα
10:24
Συνεχίζεται η άφιξη παράτυπων μεταναστών
08:54
Πρωτοφανές το φαινόμενο μαζικών μετακινήσεων ψηφοφόρων
08:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.