Κυπριακό και ευρωτουρκικές σχέσεις στη συνάντηση του Προέδρου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό

Το Κυπριακό, σε συνάρτηση με τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τον ενισχυμένο ρόλο που δύναται να διαδραματίσει η Ευρωπαική Ενωση, ήταν ανάμεσα στα θέματα  που συζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  Νίκος Χριστοδουλίδης με τον  Ολλανδό Πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, σε συνάντηση στη Χάγη.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε οτι η παρουσία του στην Ολλανδία εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της πολιτικής του βούλησης για ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου  με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκη Ενωση και ειδικότερα τα κράτη-μέλη που έχουν μια ιδιαίτερη, ισχυρή σχέση με την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης  έκανε αναφορά στις εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών και στις συμφωνίες επί σημαντικών θεμάτων, σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις συρράξεις σε Ουκρανία και Γάζα, λέγοντας ότι η Κύπρος ως το πλησιέστερο κράτος - μέλος της Ένωσης στη Μέση Ανατολή κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο  πρωθυπουργός της Ολλανδίας  επεσήμανε ότι οι δύο χώρες έχουν ισχυρή συνεργασία σε τομείς όπως η οικονομία, η άμυνα, το μεταναστευτικό, η περιφερειακή σταθερότητα και θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας.

Ευχαρίστησε επίσης  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη βοήθεια που παρείχε η Κύπρος στη μεταφορά Ολλανδών υπηκόων από τη Γάζα και υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας της Λευκωσίας για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου στην περιοχή.  

ΦΦ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Φεβρουαρίου 2024 - 06:21

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.