Πακέτο μέτρων 31 εκατομμυρίων λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο για μεγαλύτερη αστυνομική προστασία Βουλευτών

Να χρησιμοποιήσουν τις εξουσίες που ήδη έχουν και να εργαστούν για να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Αστυνομία, κάλεσε αξιωματικούς της βρετανικής Αστυνομίας ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Παράλληλα, εξήγγειλε πακέτο μέτρων 31 εκ. λιρών που θα χρηματοδοτεί τη μεγαλύτερη αστυνομική προστασία Βουλευτών και πρόσθετες αστυνομικές περιπολίες για να αντιμετωπίζονται οι «αυξημένες εντάσεις στις κοινότητες».

Αναφερόμενος στις συχνές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και στις συγκεντρώσεις έξω από σπίτια Βρετανών βουλευτών, ώστε να ασκηθεί πίεση για υποστήριξη μιας άμεσης εκεχειρίας στη Γάζα, ο κ. Σούνακ είπε πως «υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση πως η οχλοκρατία αντικαθιστά την κυριαρχία της δημοκρατίας και πρέπει συλλογικά, όλοι μας, να το αλλάξουμε αυτό επειγόντως».

Δεσμεύθηκε ότι θα κάνει «ό,τι απαιτείται» για την προστασία της δημοκρατίας.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός απέρριψε την ιδέα τηλεργασίας για Βουλευτές λόγω φόβων για την ασφάλειά τους, με εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι δεν μπορεί να υπονομεύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η δημοκρατία στη χώρα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι είχε νωρίτερα τονίσει πως κανένας βουλευτής δεν θα πρέπει να αποδέχεται τις απειλές για την ασφάλειά του ως «μέρος της δουλειάς».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Φεβρουαρίου 2024 - 13:33

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.