Σε εφαρμογή από αύριο ο νόμος για το Lobbying

Σε εφαρμογή τίθενται από αύριο, 1η Μαρτίου, όλες οι πρόνοιες του Νόμου που αφορά στο Lobbying, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Από αύριο δηλαδή θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα όλες οι υποχρεώσεις, τόσο των αξιωματούχων όσο και των λομπιστών.

Όλοι οι Αξιωματούχοι, πριν από κάθε επικοινωνία που θα αφορά σε εμπλοκή στην διαδικασία λήψης δημοσίων αποφάσεων, όπως ορίζεται στον Νόμο θα πρέπει να ελέγχουν ότι τα πρόσωπα που επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Εγγραφής.

Επίσης, αναφέρεται, τα πρόσωπα που προτίθενται να εμπλακούν σε διαδικασίες λήψης δημοσίων αποφάσεων, προτρέπονται να μεριμνήσουν εγκαίρως για την εγγραφή τους στο Μητρώο Εγγραφής.

Σκοπός του Νόμου, είναι η καθίδρυση πλαισίου θεμελίωσης και εμπέδωσης διαφάνειας που αφορά σε διαδικασίες λήψης δημόσιων αποφάσεων, ώστε να αποτρέπεται η δημιουργία συνθηκών που επιτρέπουν ή διευκολύνουν την εκκόλαψη πράξεων διαφθοράς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Φεβρουαρίου 2024 - 18:07

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.