ΟΑΥ: Ικανοποιητικά βαίνει ο θεσμός των εφημερευόντων γιατρών

Ικανοποιητικά προχωρεί για ένα χρόνο τώρα ο θεσμός των ευημερευόντων γιατρών, δίνοντας οφέλη προς τον κόσμο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Έφη Καμίτση, σημειώνοντας ότι συνεχώς γίνονται απολογισμοί και ο θεσμός βελτιώνεται ακόμη περισσότερο.

«Ο θεσμός εφημερευόντων γιατρών πάει καλά, έχει ένα χρόνο που λειτουργεί τώρα. Λειτουργεί από πέρσι τον Ιούλιο με διάφορες προσαρμογές που κάναμε στις ώρες κατά τα Σαββατοκύριακα και τις δημόσιες αργίες. Τα κέντρα είναι σταθερά οπότε ο κόσμος έμαθε πού να πάει. Πάντα τον xειμώνα βλέπουμε αυξήσεις λόγω των ιώσεων, υπάρχουν αυξημένοι όγκοι», είπε η κ. Καμίτση.

Κληθείσα να σχολιάσει ότι υπάρχουν παράπονα ότι δεν απαντούν τα τηλέφωνα κατά τις ώρες εφημερίας, ανέφερε ότι «δεν λάβαμε τέτοιου είδους παράπονα, δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Δεν έτυχε να πάρουμε παράπονα από κόσμο».

Η κ. Καμίτση διαβεβαίωσε ότι γίνοντας συνεχώς βελτιώσεις. «Τον Σεπτέμβριο κάναμε ένα απολογισμό και προβήκαμε σε κάποιες βελτιώσεις. Με το κλείσιμο της σεζόν του xειμώνα θα μιλήσουμε με τους γιατρούς και τον κόσμο και θα δούμε αν χρειάζεται οποιαδήποτε άλλη αναπροσαρμογή για να γίνει», πρόσθεσε.

Οι ώρες λειτουργίας των Υπηρεσιών Εφημερίας τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις Δημόσιες Αργίες είναι από τις 11.00 έως τις 17.00.

Επιπρόσθετα, το τηλεφωνικό κέντρο ξεκινά τη λειτουργία του 30 λεπτά πριν από την έναρξη λειτουργίας των ΥΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Υπηρεσίες Εφημερίας ΠΙ παρέχονται σε ενήλικες και παιδιά, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ, κατά τα Σαββατοκύριακα και τις Δημόσιες Αργίες, και αφορούν στην παροχή φροντίδας υγείας για έκτακτα προβλήματα όπως είναι η οξεία έναρξη ανησυχητικών συμπτωμάτων, ο απότομος και έντονος πόνος, η επιδείνωση συμπτωμάτων σοβαρής χρόνιας ασθένειας, ο υψηλός πυρετός που συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα.

Οι δικαιούχοι δεν πρέπει να απευθύνονται στις υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ για προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις, έκδοση επαναλαμβανόμενων συνταγών, έκδοση παραπεμπτικών σε άλλες υπηρεσίες του ΓεΣΥ ή στις περιπτώσεις που δεν έχουν τον χρόνο να επισκεφθούν τον Προσωπικό Ιατρό τους.

Για την εξυπηρέτησή τους, οι δικαιούχοι επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τις Υπηρεσίες Εφημερίας ΠΙ της επαρχίας τους κατά τις ώρες λειτουργίας των Υπηρεσιών Εφημερίας. Κατόπιν αξιολόγησης του προβλήματος υγείας, διευθετείται ραντεβού εντός της ημέρας και των ωρών λειτουργίας των υπηρεσιών εφημερίας. Τονίζεται ότι, για την εύρυθμη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι υπηρεσίες λειτουργούν μόνο με προγραμματισμένα ραντεβού.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2024 - 10:36

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Νίκος Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι αυτάρκεις
21:01
Ερευνητές εκτιμούν πως η ηλεκτροκίνηση θα μειώσει τις θέσεις εργασίας
21:00
Μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
20:50
Σε διαρροή υγραερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη στη Μακεδονίτισσα.
20:46
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
19:45
Υπουργός Υγείας: Θετική η κυβέρνηση στην παράταση της κρατικής στήριξης προς τον ΟΚΥπΥ
18:06
Έκθεση Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ΡΙΚ
17:56
Προβλήματα στη λειτουργία των αεροδρομίων της Ελλάδας στις 28 Φεβρουαρίου
17:08
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 22/2/24
16:19
Τατάρ: Κόκκινη γραμμή η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο
16:15
Δαμιανού: Κατανόηση στις δυσκολίες για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης
15:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.