Ιράν: Άνοιξαν το πρωί οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

Photo by ATTA KENARE / AFP

Στο Ιράν, άνοιξαν το πρωί οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, βασικό διακύβευμα των οποίων είναι το ποσοστό συμμετοχής, καθώς οι Συντηρητικοί, οι οποίοι διαθέτουν 230 από τις 290 έδρες, θεωρείται βέβαιο ότι θα διατηρήσουν την μεγάλη πλειοψηφία.

Εκτός από τα μέλη του Κοινοβουλίου, οι 61 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να ανανεώσουν τη Συνέλευση των Ειδικών που είναι αρμόδια για την επιλογή του ανωτάτου ηγέτη της χώρας.

Οι εχθροί του Ιράν θέλουν να δουν αν ο λαός είναι παρών, διότι σε διαφορετική περίπτωση, «θα απειλήσουν την ασφάλειά μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», προειδοποίησε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι, απευθυνόμενος στους νέους Ιρανούς, οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες που διεξάγονται μετά το μεγάλο κίνημα διαμαρτυρίας που συγκλόνισε το Ιράν τον Σεπτέμβριο του 2022, από τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, η οποία είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.

Για πολλούς Ιρανούς η ανησυχία εστιάζεται στην οικονομία, καθώς ο πληθωρισμός καλπάζει στο 50%.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Μαρτίου 2024 - 12:22

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.