Υπουργός Εσωτερικών: Οφέλη θα επιφέρει η δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης

Η δημιουργία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης θα επιφέρει ουσιαστικά και πρακτικά οφέλη για την Κύπρο και θα ενισχύσει την θετική εικόνα του νησιού, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Ιωάννου είπε ότι το Υπουργείο θα παράσχει την απαιτούμενη βοήθεια στο νεοσυσταθέν Υφυπουργείο, προσθέτοντας ότι η συστέγαση των υπηρεσιών σε ένα Υφυπουργείο το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα, θα βοηθήσει ως προς τον προγραμματισμό και την εποπτεία των συναρμοδίων κρατικών Υπηρεσιών.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι τους επόμενους δύο μήνες θα δημιουργηθεί το Υφυπουργείο Μετανάστευσης, αφού, όπως είπε, πρέπει να προηγηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες βδομάδες θα ανακοινωθεί συγκεκριμένο πλάνο για την διαδικασία ένταξης μεταναστών, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενίσχυση των δεξιοτήτων και θέματα στέγασης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Μαρτίου 2024 - 10:29

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Υποχώρησε προέκταση οροφής εγκαταλελειμμένου κτιρίου στη Λεμεσό
15:52
«Ανοιχτό» για προσαρμογή στην συζήτηση των ηγετών απόψε η Τουρκία
15:14
Αποφυγή έκθεσης στην σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι
13:54
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μέτρων για το μεταναστευτικό
13:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
13:00
Συναντώνται σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:47
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 17/4/24
12:42
Στο Ισραήλ ο Κάμερον για συνάντηση με Νετανιάχου
11:49
Ελεγκτική Υπηρεσία: H Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιλύσει το πρόβλημα των πολλαπλών συντάξεων
11:32
Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ εάν δεχθεί νέα επίθεση από το Ιράν
11:15
Υποχώρηση πληθωρισμού στο 3,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο
11:08
Ημερίδα με θέμα την Πολυτροπική κινητικότητα πραγματοποιείται στη Λάρνακα
10:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.