Στο Λονδίνο για τα 75 χρόνια της Κοινοπολιτείας η Πρόεδρος της Βουλής

Φωτογραφία Αρχείου

Σε εκδηλώσεις εορτασμού και σε σύνοδο ομολόγων της από τις χώρες της Κοινοπολιτείας συμμετέχει στο Λονδίνο η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από τη δημιουργία του οργανισμού και την Ημέρα της Κοινοπολιτείας (11/3).

Η κα Δημητρίου θα παραστεί το πρωί της Δευτέρας στην τελετή έπαρσης της σημαίας της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο χώρο του βρετανικού κοινοβουλίου. Στη συνέχεια θα είναι μεταξύ των αξιωματούχων που θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο της Κοινοπολιτείας στο κεντρικό Λονδίνο.

Θα ακολουθήσει γεύμα στο κοινοβούλιο το οποίο παραθέτει στους ομολόγους του ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων σερ Λίντσεϊ Χόιλ και στη συνέχεια οι αξιωματούχοι θα μεταβούν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για την ετήσια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας.

Λόγω της ασθένειας του βασιλιά Καρόλου, της βρετανικής βασιλικής οικογένειας θα ηγηθεί η βασίλισσα Καμίλα, αν και θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του 75χρονου μονάρχη.

Με την επιστροφή στο κοινοβούλιο θα διεξαχθεί συζήτηση για την Κοινοπολιτεία και θα εκδοθεί ανακοινωθέν των Προέδρων των εθνικών νομοθετικών σωμάτων.

Στην παρέμβαση ενός λεπτού που της αναλογεί στη συζήτηση, η κα Δημητρίου αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη αποτελεσματικής δράσης από κοινού έναντι των πολλαπλών κρίσεων που είναι σε εξέλιξη στον πλανήτη, από την κλιματική κρίση και τις συνεχείς ή «παγωμένες συγκρούσεις» μέχρι τις απειλές για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όπως θα σημειώσει, στην αποστολή αυτή μπορούν να συμβάλουν οι δημοκρατικές αρχές και ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της Κοινοπολιτείας».

Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα και θα ακολουθήσει δεξίωση από τη Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας βαρόνη Σκότλαντ στην έδρα του οργανισμού στο κεντρικό Λονδίνο, το Marlborough House.

Την Πρόεδρο της Βουλής θα συνοδεύει ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΗΒ Ανδρέας Κακουρής.

Η κα Δημητρίου θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τρίτη.

Το Σαββατοκύριακο η Πρόεδρος της Βουλής παρέστη σε δείπνο με τους ομολόγους της στο βρετανικό κοινοβούλιο ενώ υπήρξε επίσης ξενάγηση και «οικογενειακή φωτογραφία» εντός της αίθουσας της Βουλής των Κοινοτήτων.

Είχε, εξάλλου, την ευκαιρία να παραστεί σε δύο εκδηλώσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού ΗΒ και της Πρωτοπορίας, να έχει διμερή συνάντηση με τον ομόλογό της από τον Καναδά Γκρεγκ Φέργκους, αλλά και να παραστεί στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό Αγίας Σοφίας.

Πηγή: ΡΙΚ, Θανάσης Γκαβός

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μαρτίου 2024 - 11:57

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Συλλήψεις ανηλίκων στο Ανόρθωση - Ομόνοια
10:14
Πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ
08:27
Μιανμάρ: 384 νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκ
08:25
Επιδιώκει εξομάλυνση σχέσεων Τουρκίας - Συρίας ο Ερντογάν
08:24
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
07:02
Λουκέτο για 45 μέρες στο γραφείο του Αλ Τζαζίρα στη Δυτική Όχθη
07:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
07:00
Νέα ταξιωδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Λίβανο
06:33
Τηλεκατευθυνόμενες βόμβες στο Χάρκοβο
05:52
Τελ Αβίβ: Νέες διαδηλώσεις για απελευθέρωση των ομήρων
05:48
Συζητεί το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
05:43
21 Σεπτεμβρίου
«Ναι» σε νέο ντιμπέιτ για τον Οκτώβρη, απάντησε η Κάμαλα Χάρις -«Όχι» από Τραμπ
21:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.