Τι συζήτησαν Αννίτα Δημητρίου και Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ

Τη θέση ότι μοναδική οδός για επίλυση του κυπριακού είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων απ’ το σημείο που διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά, στη βάση των παραμέτρων του Πλαισίου Γκουτέρες και όλων των συγκλίσεων που είχαν επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών, μετέφερε η προεδρεύουσα της δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου στην  προσωπική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση το απόγευμα στα γραφεία του ΔΗΣΥ, η κυρία Δημητρίου τόνισε πως αντηλλάγησαν απόψεις για την παρούσα φάση του κυπριακού και για την αποστολή της κυρίας Ολγκίν.

ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΕΓΙΑΡ ΟΛΟΙ.jpg

Σημείωσε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση  τονίστηκε ότι  η συνέχιση του υφιστάμενου στάτους κβο είναι επικίνδυνη και δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού, όπως ούτε και οι απαράδεκτες θέσεις περί λύσης δύο κρατών.

Συνάντηση Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ με ΚΕΒΕ

ολγκιν κεβε.jpg

Τη διαβεβαίωση ότι το ΚΕΒΕ παραμένει έτοιμο να ενισχύσει τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, έδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σταύρου, στην προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, κατά τη συνάντηση της κυρίας Ολγκίν με την ηγεσία του ΚΕΒΕ, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τον κανονισμό της πράσινης γραμμής, οι δυσκολίες, καθώς και οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Ο κύριος Μιχαήλ δήλωσε πως το ΚΕΒΕ τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, επισημαίνοντας ότι συμβάλει θετικά και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Ερσίν Τατάρ παρέθεσε δείπνο στην Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ

Δείπνο  στην απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ παρέθεσε απόψε στην κατεχόμενη Λευκωσία ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ, με την ευκαιρία του Ραμαζανιού.

Μετά το τέλος του δείπνου δεν έγιναν δηλώσεις.

ΧΠ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2024 - 21:57

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ
08:27
Μιανμάρ: 384 νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκ
08:25
Επιδιώκει εξομάλυνση σχέσεων Τουρκίας - Συρίας ο Ερντογάν
08:24
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
07:02
Λουκέτο για 45 μέρες στο γραφείο του Αλ Τζαζίρα στη Δυτική Όχθη
07:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
07:00
Νέα ταξιωδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Λίβανο
06:33
Τηλεκατευθυνόμενες βόμβες στο Χάρκοβο
05:52
Τελ Αβίβ: Νέες διαδηλώσεις για απελευθέρωση των ομήρων
05:48
Συζητεί το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
05:43
21 Σεπτεμβρίου
«Ναι» σε νέο ντιμπέιτ για τον Οκτώβρη, απάντησε η Κάμαλα Χάρις -«Όχι» από Τραμπ
21:25
Το Κυπριακό στη βαλίτσα Μητσοτάκη για Νέα Υόρκη -Συνάντηση και με Ερντογάν
21:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.