Διανεμήθηκε το πρώτο φορτίο βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω Κύπρου

Photo by World Central Kitchen

Η οργάνωση Παγκόσμια Κεντρική Κουζίνα ανακοίνωσε ότι το φορτίο των σχεδόν 200 τόνων τροφίμων, που είχε μεταφερθεί από το λιμάνι Λάρνακας στην Γάζα διανεμήθηκε τελικά, σήμερα, στους πεινασμένους κατοίκους της βόρειας Γάζας.

Το φορτίο μεταφέρθηκε από την πρόχειρη προβλήτα με οκτώ φορτηγά σε περιοχές της Γάζας.

Σε ανακοίνωση της η οργάνωση αναφέρει ότι, με τη στήριξη από την παγκόσμια κοινότητα, είναι έτοιμη να μεταφέρει εβδομαδιαίως τόνους τροφίμων στον πληθυσμό της Γάζας, όπου, όπως υπολογίζεται, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άτομα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο λιμοκτονίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, δήλωσε σήμερα ότι μεθαύριο εκπρόσωποι σαράντα κρατών και φορέων θα συναντηθούν στην Κύπρο για τον απαραίτητο συντονισμό, ώστε η βοήθεια μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου να αυξηθεί και να εντατικοποιηθεί.

Δεύτερο φορτίο, με βοήθεια εκατοντάδων τόνων ξηρής τροφής, βρίσκεται ήδη στο πλοίο Τζένιφερ, το οποίο θα αποπλεύσει από το λιμάνι Λάρνακας μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2024 - 21:23

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.