Η Τουρκία προχωρεί σε νέες έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Φωτογραφία αρχείου

Η Τουρκία προχωρεί σε νέες έρευνες σε περιοχές οι οποίες εμπίπτουν στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την υφαλοκρηπίδα. Εξέδωσε παράνομη ναυτιλιακή οδηγία, δεσμεύοντας περιοχές βορείως των κυπριακών ακτών.

Με τη νέα ναφτεξ, δέσμευσε τις περιοχές για περίοδο από τις 5 μέχρι τις 15 Μαρτίου. Οι έρευνες θα γίνουν σε ευθείες-παράλληλες γραμμές όπως απεικονίζονται σε τουρκικούς χάρτες που δημοσιεύθηκαν.

Η Λευκωσία εξέδωσε αντινάφτεξ, ενημερώνοντας τους ναυτιλομένους ότι οι τουρκικές έρευνες με το σκάφος Μπιλίμ 2, θα γίνουν σε περιοχές, μέρος των οποίων επικαλύπτουν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεπώς είναι παράνομες και ακυρώνεται η τουρκική ναυτιλιακή οδηγία.

Η νέα παράνομη ενέργεια της Τουρκίας αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των θαλάσσιων διαδικασιών ασφάλειας, αλλά και ποινικό αδίκημα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Τηλεόραση ΡΙΚ

ΜΙΧ/ΕΥΑ/ΜΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.