"Κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς" για τους Τουρκοκύπριους επανέλαβε ο Ερσίν Τατάρ

Φωτογραφία αρχείου

Οι νέες και επίσημες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν θα ξεκινήσουν έως ότου επιβεβαιωθεί η "κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς" των Τουρκοκυπρίων, επανέλαβε ο Ερσίν Τατάρ από το βήμα του διπλωματικού φόρουμ της Αντάλειας.

Πρόσθεσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά απέσυρε τη συγκατάθεσή της για το μοντέλο της ομοσπονδίας και πρότεινε το νέο της όραμα στην άτυπη συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη το 2021.

Ο Ερσίν Τατάρ Ισχυρίστηκε ότι το ψευδοκράτος "είναι τουλάχιστον εξίσου κυρίαρχο με το ελληνοκυπριακό κράτος στον νότο", κατά την έκφρασή του, και επεσήμανε ότι η τουρκοκυρπιακή πλευρά δεν θα επενδύσει σε ένα "εξαντλημένο και νεκρό μοντέλο λύσης".

Ο Τατάρ ανέφερε ακόμη ότι παρά τα εμπόδια η ανάπτυξη του ψευδοκράτους θα συνεχιστεί, προσθέτοντας ότι το ψευδοκράτος είναι ο εκπρόσωπος της τουρκικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ο προστάτης των συμφερόντων της.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ , ΚΥΠΕ

ΝΠ/ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαρτίου 2024 - 16:22

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.