Υπουργός Ενέργειας: Μεγάλο το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο έργο Great Sea Interconnector

Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύουν επενδυτικά ταμεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για συμμετοχή στο έργο Great Sea Interconnector, με στόχο την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ.

Όπως δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, στην επίσκεψη του, αυτή την εβδομάδα στο Αμπου Ντάμπι, έχουν εξευρεθεί επενδυτές για συμπλήρωση του ποσού των σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, που απαιτείται για ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου.

Ο υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε ότι το έργο έχει ήδη ξεκινήσει με την παραγγελία του καλωδίου, που θα ποντιστεί, το οποίο στοιχίζει ένα δισεκατομμύριο διακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παπαναστασίου αναφέρθηκε και στο τερματικό στο Βασιλικό, τονίζοντας ότι ο Μάρτιος είναι καθοριστικός μήνας για την εξέλιξη του.

Ο υπουργός Ενέργειας εξέφρασε την ελπίδα ότι, με τις επαφές που συνεχίζονται σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Κίνας, θα υπάρξει καλή θέληση για ολοκλήρωση του έργου, έστω και με σημαντική καθυστέρηση.

Ο κύριος Παπαναστασίου απέδωσε ιδιαίτερη σημασία σε διμερείς επαφές που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα σε επίπεδο ανώτερο από αυτό των πρέσβεων. Τόνισε ότι τυχόν αποτυχία στην ολοκλήρωση του τερματικού από την κινεζική κοινοπραξία δεν θα περάσει απαρατήρητη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Π.Χ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαρτίου 2024 - 10:01

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Ισραήλ: Κάλεσμα ετοιμότητας προς νοσοκομεία και κλινικές
21:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.