Υπουργός Εσωτερικών: Η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη στο μεταναστευτικό

Η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη στη διαχείριση του μεταναστευτικού, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλώντας σε Ημερίδα της Πολιτικής Ομάδας Ασύλου και Μετανάστευσης του ΔΗΚΟ χθες στη Λεμεσό, ο κύριος Ιωάννου προχώρησε σε απολογισμό των πολιτικών της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή της να βελτιώσει περαιτέρω την θετική εικόνα που παρουσιάζεται στο μεταναστευτικό.

Είπε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει και η δημιουργία του υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι εδώ και χρόνια το κόμμα προειδοποιούσε για το μεταναστευτικό πρόβλημα, χωρίς κανένας να κάνει απολύτως τίποτα. Πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις υποτίμησαν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση κατ' αναλογία πληθυσμού από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κύριος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη φέρνουν αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας ότι η δημιουργία υφυπουργείου Μετανάστευσης θα ενισχύσει την προσπάθεια ώστε να μειωθούν περαιτέρω οι μεταναστευτικές ροές.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ , Τηλεόραση ΡΙΚ

ΜΒ/ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαρτίου 2024 - 15:40

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.