Γιλμάζ: Χωρίς τις εγγυήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο η κατάσταση θα ήταν παρόμοια με τη Γάζα

Photo by Birol BEBEK / AFP

Χωρίς τις εγγυήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο, η κατάσταση στο νησί το 1974 θα ήταν παρόμοια με τη Γάζα, ισχυρίστηκε ο τούρκος Αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Έκαμε μάλιστα λόγο για αντίσταση του τουρκοκυπριακού "λαού" ενάντια στις ελληνοκυπριακές θηριωδίες, κατά την έκφρασή του.

Το γεγονός ότι όλη η Τουρκία στάθηκε στο πλευρό των τουρκοκυπρίων, είναι αποτέλεσμα της ενότητας του πεπρωμένου από το μακρύ παρελθόν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος Αντιπρόεδρος.

Ανέφερε επίσης ότι με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή, η τουρκική κυβέρνηση θα οργανώσει τη μετάβαση ενός πλοίου από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Στις δηλώσεις του, ο Γιλμάζ κάλεσε τους ελληνοκυπρίους να συνδεθούν με το νερό και το ηλεκτρικό που φτάνει από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μαρτίου 2024 - 11:47

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.