Λετυμπιώτης: Οι εμπρηστικές δηλώσεις της Τουρκίας δεν συμβάλλουν θετικά

Φωτογραφία - Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- στην πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν μετά τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του - ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κυρία Ολγκίν και στηρίζει τις προσπάθειές της, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Αυτό ανέφερε στο Τρίτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο οποίο είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε στον κύριο Γκουτέρες την ειλικρινή στάση την οποία τηρεί η Λευκωσία για επανέναρξη των συνομιλιών. Αναφέρθηκε στην έντονη πεποίθησή του ότι οι όποιες ανησυχίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μπορούν να απαντηθούν μόνο στο τραπέζι των συνομιλιών και εντός του συμφωνημένου πλαισίου.

Αυτό που η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, είναι μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών να επιτευχθεί μία αμοιβαία επωφελής κατάσταση πραγμάτων. Για το λόγο αυτό, είπε, η Κυπριακή Δημοκρατία πρώτη επεδίωξε και σημείωσε την σημασία των ευρωτουρκικών σχέσεων αλλά με την επίδειξη καλής θέλησης και από πλευράς Τουρκίας στο Κυπριακό.

Βρισκόμαστε στην αρχή της προσπάθειας, γνωρίζαμε εξ αρχής τις δυσκολίες και είναι σημαντικό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και τα Ηνωμένα Έθνη είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, είπε ο εκπρόσωπος ο οποίος πρόσθεσε ότι οι απαράδεκτες αξιώσεις και οι εμπρηστικές δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας και ψευδοκράτους δεν συμβάλλουν θετικά.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΗ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαρτίου 2024 - 09:31

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Τηλεκατευθυνόμενες βόμβες στο Χάρκοβο
05:52
Τελ Αβίβ: Νέες διαδηλώσεις για απελευθέρωση των ομήρων
05:48
Συζητεί το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
05:43
21 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
«Ναι» σε νέο ντιμπέιτ για τον Οκτώβρη, απάντησε η Κάμαλα Χάρις -«Όχι» από Τραμπ
21:25
Το Κυπριακό στη βαλίτσα Μητσοτάκη για Νέα Υόρκη -Συνάντηση και με Ερντογάν
21:16
Το Ισραήλ πλήττει εκατοντάδες θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
20:40
Ρωσία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης -Βομβαρδισμός αποθήκης πυρομαχικών
20:12
Αδιάλλακτος Τατάρ και στις ΗΠΑ -Θα εξηγήσει, λέει, την άρνησή του σε τριμερή
20:06
Τον Οκτώβρη αρχίζει ο στρατηγικός διάλογος Κύπρου -ΗΠΑ, δηλώνει ο Κόμπος
19:00
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για αύριο -Καταιγίδες, χαλάζι, ανέμοι...
18:24
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/09/24
17:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.