Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω: Οι τράπεζες επιχορηγούν μεγάλο ενεργειακό έργο

Φωτογραφία αρχείου

Οι τράπεζες επιχορηγούν μεγάλο ενεργειακό έργο δήλωσε η Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική. Η συμμετοχή του Συνδέσμου Τραπεζών ως  χορηγός  για υλοποίηση του μεγαλεπήβολου ενεργειακού έργου  του κράτους, το οποίο θα έχει ως ουσιαστικό  στόχο, η Κύπρος να απαλλαγεί, ενδιάμεσα μέχρι το 2030 και οριστικά μέχρι το 2050, από τις εκροές διοξειδίου του άνθρακα χαρακτηρίζεται ως σημαντική.

Η σταδιακή απαλλαγή του περιβάλλοντος από την εκροή διοξειδίου του άνθρακα, εντάσσεται στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και αποτελεί μία εκ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, δήλωσε η κυρία Πική σε συνέντευξη που παραχώρησε στη StockWatch και η οποία θα δημοσιευτεί αύριο Κυριακή.

Η μελέτη που γίνεται από το διεθνή οίκο McKinsey, βρίσκεται ήδη στη διαδικασία υλοποίησης.

Οι κυπριακές αρχές φιλοδοξούν, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης, να θέσουν τις βάσεις προκειμένου να περιοριστεί η εκπομπή ρύπων, να μειωθούν οι δαπάνες του ενεργειακού κόστους και να επεκταθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ/ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2024 - 18:44

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.