10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση

Για τις 10 Μαΐου έχει ορισθεί η ανακοίνωση της απόφασης της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση θανάτου του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου.

Η διαδικασία των τελικών αγορεύσεων των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λεμεσό, η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι το πόρισμα στο οποίο θα καταλήξει η δικαστής πρέπει να είναι πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Απευθυνόμενη στο προεδρείο, η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ζήτησε όπως το πόρισμα αφήνει ανοικτό το ζήτημα της αιτίας θανάτου του Θανάση Νικολάου ή αν οφείλεται σε παράνομη πράξη ή αν υπήρξε εμπλοκή άλλων προσώπων λόγω έλλειψης ιατροδικαστικών γνωματεύσεων ενώπιον του δικαστηρίου.

Από πλευράς της, η δικηγόρος της οικογένειας υποστήριξε ότι στη βάση των στοιχείων που έχουν κατατεθεί ενώπιον του δικαστηρίου αποδεικνύεται πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι ο θάνατος του Θανάση Νικολάου οφείλεται σε στραγγαλισμό με δράστες άτομα από το στρατόπεδο, όπου υπηρετούσε τη θητεία του.

Η δικηγόρος της οικογένειας αναφέρθηκε στα κίνητρα των δραστών και τον εκφοβισμό που υπέστη ο Θανάσης Νικολάου, καθώς είχε προχωρήσει σε καταγγελία σε ανωτέρους του για διακίνηση ναρκωτικών εντός της μονάδας του.

Ο Θανάσης Νικολάου δεν είχε τραύματα είπε που να υποδηλώνουν θάνατο εξ ύψους και υποστήριξε ότι οι δράστες προέβησαν σε βάναυσο ξυλοδαρμό του, προτού ένας εξ αυτών τον στραγγαλίσει.

ΜΒ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2024 - 17:34

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.