Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ για το 2024, με 33 ψήφους υπέρ, έναν κατά και 3 αποχές.

Τον καταψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους και αποχή τήρησαν ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης και οι βουλευτές του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης και Σωτήρης Ιωάννου.

Κατά τη μακρά συζήτηση που προηγήθηκε, ασκήθηκε κριτική στο ΡΙΚ για τον τρόπο λειτουργίας, αλλά και την παραχώρηση χρόνου προβολής των κομμάτων.

Βουλευτές έθεσαν επίσης το ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΡΙΚ και των συνθηκών εργασίας του προσωπικού, τονίζοντας ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Σε γραπτή δήλωση, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, Θανάσης Τσώκος, ευχαριστεί τη Βουλή για την έγκριση του προϋπολογισμού και προσθέτει ότι με αρωγό την πολιτεία και τα στελέχη του Ιδρύματος, συνεχίζεται η προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ως βασικού πυλώνα δημοκρατικότητας, σε μια ευνομούμενη δημοκρατική και πολυφωνική κοινωνία αυξημένων απαιτήσεων και προσδοκιών.

Αναφέρει ακόμη ότι θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός για τα κονδύλια της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του ΡΙΚ και το νέο συνταξιοδοτικό.

ΝΣ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2024 - 21:12

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.