Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία

Photo by Ina FASSBENDER / AFP

Εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων ο ΟΚΥπΥ θα ανακοινώσει τους γιατρούς που θα μεταβούν στο εξωτερικό για να λάβουν εξειδίκευση στην μεταμοσχευτική ηπατολογία, ούτως ώστε να μπορούν να στηρίξουν μεταμοσχευμένους ασθενείς.

Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Υγείας της Βουλής, ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού, Κύπρος Σταυρίδης, ανέφερε ότι, έχει ήδη επιλεγεί ένας γιατρός και επέδειξε ενδιαφέρον και δεύτερος.

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου των μεταμοσχευμένων ασθενών, είπε ότι το ζήτημα συζητείται εδώ και χρόνια και υπέδειξε πως για τους μεταμοσχευμένους ασθενείς, η όποια επιπλοκή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Υγείας Ευθύμιος Δίπλαρος δήλωσε ότι, η Βουλή αναμένει ενημέρωση από τον ΟΚΥπΥ σε μία εβδομάδα, κατά πόσον οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς θα νοσηλεύονται στην ηπατολογική κλινική του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας, αντί στο παθολογικό τμήμα.

Σε περίπου ένα μήνα, θα ενημερωθεί και για τον αριθμό των γιατρών που θα τύχουν εκπαίδευσης στην μεταμοσχευτική ηπατολογία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Νίκος Σχίζας

ΧΡΥ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2024 - 15:02

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.