Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών

Έκπτωση 50% στην πληρωμή εντός 30 ημερών, εξωδίκων ύψους 300 ευρώ για παραβάσεις που καταγράφονται από το σύστημα φωτοεπισήμανσης, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης.

Είπε ότι η αρχική απόφαση ήταν για πληρωμή εντός 15 ημερών, αποδέχθηκε, ωστόσο, εισήγηση των κομμάτων για αύξηση του ορίου τις 30 ημέρες.

Ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε επίσης ότι η προθεσμία πληρωμής των εξωδίκων θα επεκταθεί από τις 45 ημέρες στις 60 ημέρες.

Πρόσθεσε ότι το ύψος των προστίμων για παραβάσεις σε φώτα τροχαίας δεν θα μειωθεί.

Σε ότι αφορά το πράσινο βέλος για στροφή δεξιά, είπε ότι θα γίνει, σε πιλοτική βάση σε μία διασταύρωση, αντιστροφή του, έτσι ώστε να ανάβει στο τέλος του πράσινου σηματοδότη αντί στην αρχή και αν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, το μέτρο θα επεκταθεί.

Παράλληλα το υπουργείο Μεταφορών θα προχωρήσει σε νέα εκστρατεία ενημέρωσης και θα συντηρήσει τη σήμανση στις διασταυρώσεις, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί κάμερες.

ΜΒ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2024 - 22:20

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.