Ενώπιον της Βουλής ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ, στην σκιά των απειλών για απεργίες

Στην συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, στις 16:00, θα συζητηθούν σήμερα οι προϋπολογισμοί του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου, της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και του Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ συζητείται στη σκιά της απόφασης των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Ιδρύματος, για λήψη απεργιακών μέτρων, αν οι μισθοί του προσωπικού δεν καταβληθούν έως αύριο Παρασκευή. Οι λογαριασμοί του Ιδρύματος έχουν παγώσει και με διάταγμα δικαστηρίου, το οποίο θα επανεξετάσει την υπόθεση στις 3 Απριλίου.

Χθες οι επικεφαλής των οργανώσεων ΟΗΟ/ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ/ΠΕΟ, ύστερα από συναντήσεις και επαφές, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας έχουν τη βούληση να ενεργοποιηθούν για έγκαιρη καταβολή των μισθών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2024 - 09:17

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.