Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα

Photo by Oli SCARFF AFP

Μεγάλο πρόβλημα εξεύρεσης εξαρτημάτων για αυτοκίνητα παρουσιάζεται από την εποχή της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μηχανικών Αυτοκινήτων, Χριστάκης Χατζηκώστας.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως ανέφερε, αυτοκίνητα παραμένουν στα γκαράζ επιδιόρθωσης μέχρι να εισαχθεί το απαραίτητο εξάρτημα.

Παράλληλα παρατηρείται αύξηση στις τιμές των ανταλλακτικών, που οδήγησε και σε άνοδο των τιμών των εξόδων συντήρησης και επιδιόρθωσης κατά τουλάχιστον 25%.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Αλέξης Αννινος, απέδωσε το πρόβλημα στις κρίσεις του κορονοϊού και του πολέμου στην Ουκρανία, στην αύξηση της ζήτησης αυτοκινήτων παγκοσμίως και στην όλο και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα των εξαρτημάτων.

Ο κύριος 'Αννινος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποστολή των εξαρτημάτων και ότι οι εισαγωγείς ζητούν προκαταβολή από τους ιδιοκτήτες, για να φέρουν ανταλλακτικά στην Κύπρο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2024 - 10:48

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.