ΔΝΤ: Eξαίρει τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Κύπρου

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι - ως αποτέλεσμα της λήψης των κατάλληλων πολιτικών - η κυπριακή οικονομία ανέκαμψε γρήγορα από τις επιπτώσεις της πανδημίας και έχει αποδειχθεί ανθεκτική σε πολλαπλούς δυσμενείς κραδασμούς.

Σε δηλώσεις με την ολοκλήρωση των επαφών του στο νησί, ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Άλεξ Πιενκόβσκι, υπέδειξε πως η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας είναι μεγαλύτερη απ' ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και ότι ο πληθωρισμός αγγίζει το στόχο του 2%.

Επιπλέον, εξήρε τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Κύπρου και τη σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους.

Την ίδια στιγμή, συστήνει διατήρηση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, έως ότου το χρέος μειωθεί αισθητά κάτω από το 60% του Αέπ.

Υπογραμμίζει, ακόμη, ότι οι Αρχές θα πρέπει να αντισταθούν στην πρόσθετη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή των μισθών στο δημόσιο και να αποφύγουν περαιτέρω επέκταση των μη στοχευμένων μειώσεων στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στο Φπα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συστήνει, επίσης, συνεχή επαγρύπνηση σχετικά με τον χρηματοοικονομικό τομέα, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζεται ανθεκτικός.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαρτίου 2024 - 21:35

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.