Πρόεδρος: Θετική εξέλιξη η συνάντηση Γκουτέρες-Τατάρ

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την επικείμενη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων στις 5 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση επιθυμεί ενεργή εμπλοκή του Αντόνιο Γκουτέρες στην προσπάθεια επανέναρξης συνομιλιών στο Κυπριακό.

Υπενθύμισε πως κατά τη συνάντησή του με τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο Γενικός Γραμματέας μοιράστηκε μαζί του ιδέες, οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στη διαδικασία, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος ανταποκρίθηκε θετικά. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα, ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση και από τουρκικής πλευράς.

Σχετικά με την κυπριακή πρωτοβουλία "Αμάλθεια" και ερωτηθείς πότε θα αποπλεύσει από το λιμάνι Λάρνακας το πλοίο "Τζένιφερ", ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε πως αυτό εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον οι τουρκικοί σχεδιασμοί για τη Γάζα θα επηρεάσουν το σχέδιο "Αμάλθεια", ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκαμε λόγο για συνήθη πρακτική της Άγκυρας, διευκρινίζοντας ότι για το συγκεκριμένο γεγονός γίνονται ενέργειες από όσους διατηρούν επαφή με την Τουρκία.

Υπογράμμισε την ίδια στιγμή, πως η κυπριακή πρωτοβουλία έχει ξεχωρίσει, καθότι - ύστερα από 17 χρόνια - έχει αρθεί ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας, για πλοία τα οποία αναχωρούν από το λιμάνι της Λάρνακας.

Ι.Ν./Χ.Π./Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2024 - 05:07

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Απριλίου
Θλίψη για το θάνατο της Ελένης Νικήτα εκφράζει το υφυπουργείο Πολιτισμού
08:42
Οργή Ισραήλ για την συνάντηση Ερντογάν - Χανίγια
06:34
Χαιρέτισε την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ ο Νετανιάχου
06:09
Ικανοποίηση ΕΕ για την νέα οικονομική στήριξη της Ουκρανίας από ΗΠΑ
06:06
" Πυρά" Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή
05:57
Ζελένσκι: Ευγνωμοσύνη στις ΗΠΑ για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας
05:53
Εντονη αντίδραση Ρωσίας για την αμερικανική βοήθεια προς Ουκρανία- Ισραήλ
05:37
Ποδόσφαιρο: Καθοριστικοί αγώνες για τη μάχη του τίτλου
05:32
Νέες διαδηλώσεις στο Ισραήλ
05:28
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 21/4/24
05:22
20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
21:50
ΗΠΑ: Ενέκρινε πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων σε Ουκρανία και Ισραήλ
21:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.