Σε συζητήσεις ΗΠΑ - Κυπριακή Δημοκρατία για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου προς τη Γάζα

Στην πιθανότητα συμμετοχής της Κύπρου στη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κίρμπι.

Διευκρίνισε ότι η αναφορά στη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου, στηρίζεται σε συζητήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επισήμανε ότι επί του παρόντος δεν μπορεί να αναφέρει λεπτομέρειες, καθώς η συγκεκριμένη ιδέα είναι σε πρώιμο στάδιο και υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.

Ο κύριος Κίρμπι υπέδειξε πως σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο ότι η Κύπρος θα κληθεί να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο.    

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αποκάλυψε ότι τις προηγούμενες μέρες, βρισκόταν στην Κύπρο μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συζητά με τις Ηνωμένες Πολιτείες και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΑΠΕ

ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Μαρτίου 2024 - 12:47

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.