Το Ισράηλ μποϊκόταρε τις συνομιλίες στο Κάιρο λόγω της άρνησης της Χαμάς να δώσει κατάλογο ομήρων

JACK GUEZ AFP

Το Ισραήλ μποϊκόταρε, τελικά, τις συνομιλίες του Καϊρου για εκεχειρία στην Γάζα και απελευθέρωση ομήρων, μετά την άρνηση της Χαμάς να παραδώσει κατάλογο των ομήρων που είναι ακόμα ζωντανοί.

Οπως μετέδωσε ισραηλινή ιστοσελίδα, επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους, από τη στιγμή που η Χαμάς δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις στο ισραηλινό αίτημα δεν υπήρχε λόγος για μετάβαση στο Κάιρο αντιπροσωπείας από το Ισραήλ.

Στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου βρίσκονταν, σήμερα, εκπρόσωποι της Χαμάς, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Κατάρ, αναμένοντας τους Ισραηλινούς διαπραγματευτές.

Το Σάββατο αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι το Ισραήλ είχε αποδεχθεί τα βασικά σημεία της συμφωνίας εκεχειρίας και ότι πλέον «την μπάλα είχε η Χαμάς».

Η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει να συναφθεί συμφωνία για εκεχειρία το συντομότερο, ώστε οι μάχες να έχουν σταματήσει πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, σε μια εβδομάδα. Ωστόσο, οι εμπόλεμες πλευρές δεν δείχνουν, τουλάχιστον δημόσια, να υποχωρούν από προηγούμενες απαιτήσεις τους.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα πήγε σήμερα ο Υπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και μέλος του πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου, Μπένι Γκαντς. Θα συναντηθεί αύριο με την Αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρρις, και τον υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν. Η επίσκεψη έχει προκαλέσει κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ, αφού γίνεται χωρίς την έγκριση του Πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Εξάλλου, στην Βηρυτό μεταβαίνει αύριο ο ειδικός απεσταλμένος της αμερικανικής κυβέρνησης 'Εϊμος Χόχσταϊν, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης, στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου. Μέλος του λιβανικού Κοινοβουλίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη του αμερικανού απεσταλμένου αποτελεί ένδειξη για πρόοδο στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.

Ωστόσο, απόψε, ο ισραηλινός υπουργός, Γκιντεόν Σάαρ διατύπωσε την άποψη ότι η Χαμάς δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη εκεχειρίας, αλλά επιδιώκει να πυροδοτήσει ένταση στη Δυτική Οχθη και τα Ιεροσόλυμα, κατά την περίοδο του ραμαζανιού.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Μαρτίου 2024 - 21:23

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.