Επιδρομή ισραηλινών στρατιωτών στην πόλη Τζενίν

Στη Δυτική όχθη, ισραηλινοί στρατιώτες επέδραμαν στην πόλη Τζενίν, τοποθετώντας ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες και κάνοντας εφόδους σε σπίτια.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, Παλαιστίνιος δεκατριών ετών σκοτώθηκε, ενώ δεύτερο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά.

Στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει για δέκατη-τρίτη μέρα την πολιορκία του νοσοκομείου Αλ Σίφα, σε μια προσπάθεια να εκμηδενίσει τις μαχητικά ικανότητα της Χαμάς.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου, οι νεκροί στον παλαιστινιακό θύλακα αγγίζουν τις τριάντα-τρεις χιλιάδες.

Εννέα χιλιάδες ασθενείς επιβάλλεται να μεταφερθούν επειγόντως για θεραπεία, εκτός του παλαιστινιακού θύλακα, αφού μόλις δέκα νοσοκομεία παραμένουν σε λειτουργία στη Λωρίδα της Γάζας.

   Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σημείωσε μάλιστα, ότι όλα τα νοσηλευτήρια στη Γάζα, υπολειτουργούν.

   Υπογράμμισε ότι χιλιάδες ασθενείς στερούνται υγειονομικής περίθαλψης, υπενθυμίζοντας ότι πριν από τον πόλεμο, στον παλαιστινιακό θύλακα λειτουργούσαν τριαντα-έξι νοσοκομεία.

   Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, τρεις χιλιάδες-τετρακόσιοι ασθενείς έχουν παραπεμφθεί στο εξωτερικό για νοσηλεία, μέσω της Ράφα.

Πήγη: ΑΠΕ-MΠΕ, Reuters

ΠΑΣ/ΙΩΑ/ΑΘΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2024 - 18:43

Τελευταιες Ειδησεις

19 Οκτωβρίου
Η Τουρκία εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στη Χαμάς για τον θάνατο του Σινουάρ
06:37
ΠΟΥ: Το παγκόσμιο στοκ των εμβολίων κατά της χολέρας που λαμβάνονται από το στόμα εξαντλήθηκε
06:09
Ιαπωνία: Άνδρας συνελήφθη στο Τόκιο μετά τη ρίψη μολότοφ εναντίον της έδρας του κυβερνώντος κόμματος
06:00
Νέο τοπίο στην Μέση Ανατολή μετά την εξόντωση του Σινουάρ - Οι επικρατέστεροι για την ηγεσία της Χαμάς
05:47
Standard & Poor’s: Επιβεβαίωσε για την Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα «BBB-» με θετική προοπτική
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 19/10/24
05:20
18 Οκτωβρίου
Απέτρεψε προσπάθεια κυβερνοεπίθεσης η Τράπεζα Κύπρου
21:17
Εξαγορά Υπεραγορών Παπαντωνίου από Υπεραγορές Σκλαβενίτη
21:16
Διφορούμενα μηνύματα Μπάιντεν από το Βερολίνο
21:08
Στάρμερ: Κανείς δεν πρέπει να πενθεί τον Σινουάρ
20:45
Εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ ζητά ο Ερντογάν
20:42
Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ιταλία
20:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.