Σε εξέλιξη η αποστολή μεταφοράς 332 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Φωτογραφία: Iakovos HATZISTAVROU / AFP

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η 2η αποστολή μεταφοράς 332 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο του σχεδίου "Αμάλθεια".

Την αποστολή,  που αναχώρησε χθες το απόγευμα απο το λιμάνι Λάρνακας, αποτελούν  το πλοίο "Jennifer", μαζί με ενα ρυμουλκό, ενα υποστηρικτικό σκάφος  και μια φορτηγίδα.  

Η ανθρωπιστική βοήθεια αποτελείται από ζάχαρη, αλεύρι, μακαρόνια, κονσέρβες και γάλα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΑΠΕ

ΦΙΛ/ΠΓ

Το απόγευμα απέπλευσε από το λιμάνι Λάρνακας το πλοίο "Jennifer", μαζί με το ρυμουλκό "Open Arms", το υποστηρικτικό σκάφος "Ledra Dynamic" και τη φορτηγίδα "Άρης".

Η ανθρωπιστική βοήθεια - η οποία είναι τοποθετημένη στο "Jennifer" και στη φορτηγίδα "Άρης" - αποτελείται από ζάχαρη, αλεύρι, μακαρόνια, κονσέρβες και γάλα.

Συγκεκριμένα, το φορτηγό πλοίο "Jennifer" μεταφέρει διακόσια-ογδόντα-δύο πακέτα με ανθρωπιστική βοήθεια, συνολικού βάρους διακοσίων-τριαντα-επτά τόνων, ως επίσης και τροχοφόρο γερανό ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για εκφόρτωση της βοήθειας.  

Η φορτηγίδα Άρης, την οποία θα ρυμουλκεί το "Open Arms", μεταφέρει εκατόν-εννέα πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας, συνολικού βάρους ενενηντα-πέντε τόνων.  

Το υποστηρικτικό σκάφος Ledra Dynamic, μεταφέρει εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα χειρίζεται τον τροχοφόρο γερανό κατά την εκφόρτωση της βοήθειας.

Τα σκάφη αναμένεται να καταπλεύσουν στον παλαιστινιακό θύλακα, εντός εξηντα-πέντε ωρών από την αναχώρησή τους από το λιμάνι της Λάρνακας.  

Πήγη: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΣΤΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαρτίου 2024 - 10:32

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.