Συνολικά τρία πλοία αναχωρούν για Γάζα

Άρχισε η διαδικασία απόπλου από το λιμάνι της Λάρνακας του δεύτερου πλοίου για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, στο πλαίσιο της κυπριακής πρωτοβουλίας "Αμάλθεια".

'Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ Σταύρος Χατζησάββας, συνολικά για τη Γάζα θα αναχωρήσουν τρία πλοία.

Το πλοίο «Τζένιφερ», το οποίο θα μεταφέρει οκτακόσιους τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, συνοδεύεται από τα ρυμουλκά «Open Arms» και «Ledra Dynamic» όπως και την πλωτή πλατφόρμα «MMS ARIS».

ΦΩΤΟ ΓΑΖΑ2.jpg

Η ανθρωπιστική βοήθεια φθάνει αεροπορικά στο αεροδρόμιο Λάρνακας και μεταφέρεται στη συνέχεια στο λιμάνι της πόλης, όπου αφού τύχει του απαραίτητου ελέγχου, φορτώνεται στα πλοία. Από την ώρα αναχώρησής τους, τα πλοία με τη βοήθεια θα χρειαστούν περίπου 65 ώρες για να φθάσουν στη Γάζα, όπου έχει κατασκευαστεί μιά πρόχειρη προβλήτα για υποδοχή της βοήθειας.

Η ροή μεγαλύτερων ποσοτήτων βοήθειας θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό μιάς μεγαλύτερης αποβάθρας.

Πήγη: Σταύρος Χατζησάββας, Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2024 - 14:44

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.