Μείωση στην τιμή των ρύπων δυνατόν να επιφέρει μειώσεις στους επόμενους λογαριασμούς της ΑΗΚ

Photo by JEFF PACHOUD / AFP

Μείωση στην τιμή των ρύπων δυνατόν να επιφέρει μειώσεις στους επόμενους λογαριασμούς της ΑΗΚ αναφέρθηκε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά την εξέταση του προϋπολογισμού της Αρχής για το 2024.

Ο πρόεδρος της ΑΗΚ Γιώργος Πέτρου, είπε ότι η Αρχή έχει προχωρήσει σε αγορά ρύπων και πρόθεση της είναι να αγοράσει και άλλους αυτήν την περίοδο.

Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο ο πρόεδρος της ΑΗΚ εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει ο εργολάβος του τερματικού στο Βασιλικό καθώς, πρόσθεσε, η χρήση του καυσίμου θα επιφέρει σημαντική μείωση στους ρύπους.

Αναφερόμενος στο σταθμό Δεκέλειας, ο κύριος Πέτρου, είπε ότι η λειτουργία του είναι απαραίτητη και πρόσθεσε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Αρχή η εγκατάσταση δύο μηχανών με κόστος γύρω στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με τις αναπτύξεις σε φωτοβολταϊκά ο πρόεδρος της ΑΗΚ μίλησε για "δέσμευση" τεμαχίων από ιδιώτες, εξηγώντας ότι επιχειρηματίες έχουν πλουτίσει από την εξασφάλιση αδειών για φωτοβολταϊκά και στη συνέχεια στην πώληση τους στην τιμή των 300 χιλιάδων ευρώ ανά μεγαβάτ.

Ψάξαμε, είπε, να αγοράσουμε αλλά ήταν πανάκριβες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΡΝ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2024 - 13:06

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.