Υπουργός Εσωτερικών: Ανάγκη να επανεξεταστεί το καθεστώς της Συρίας

Φωτογραφία από "Υπουργείο Εσωτερικών"

Την ανάγκη επανεξέτασης του καθεστώτος της Συρίας, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο - ακόμη και σε πιλοτική βάση - ορισμένες περιοχές της Συρίας να χαρακτηριστούν ως ασφαλείς, ώστε να καταστεί εφικτή η επαναπροώθηση Σύρων μεταναστών.

Ο κύριος Ιωάννου υπογράμμισε ότι οι συνεχείς ροές δια θαλάσσης, πλήττουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, καθώς και τα σημαντικά οφέλη από τη μέχρι στιγμής εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε σοβαρή ανησυχία αναφορικά με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και τη μεταναστευτική πίεση που δέχονται χώρες όπως ο Λίβανος, η Αίγυπτος και η Ιορδανία.

Ειδικά όσον αφορά το Λίβανο, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σημείωσε ότι η χώρα φιλοξενεί περισσότερους από ενάμισι εκατομμύριο Σύρους και όπως προκύπτει από τις ροές που δέχεται η Κύπρος, φαίνεται πως το γειτονικό κράτος βρίσκεται στα όριά του ως προς τη διαχείριση των μεταναστών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ Μαρία Ψαρά

ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2024 - 21:06

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 13 Απριλίου 2024
07:00
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.