Λευκός Οίκος: Όλη η προσπάθεια στηρίζεται στην κυπριακή πρωτοβουλία «Αμάλθεια»

Photo by Saul LOEB / AFP

Στον κεντρικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Κύπρος στη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου με στόχο τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρθηκε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στην Ουάσιγκτον Πέτρος Κασφίκης ο αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η όλη προσπάθεια στηρίζεται στην κυπριακή πρωτοβουλία «Αμάλθεια» με την χρήση του λιμανιού της Λάρνακας. Εκεί είπε, θα μεταφορτώνεται η βοήθεια αφού ελεγχθεί από Ισραηλινούς αξιωματούχους καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία από το Τελ Αβίβ μήπως διοχετευθούν όπλα ή άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Χαμάς.

Στην συνέχεια η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφέρεται με πλοία στην πλωτή πλατφόρμα που θα κατασκευαστεί από τον αμερικανικό στρατό σε ακτή της Γάζας.

Οι αρχικές αποστολές, πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος θα γίνουν μέσω της Κύπρου με την βοήθεια του αμερικανικού στρατού και ένα συνασπισμό εταίρων και συμμάχων και αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια, στην διάρκεια αυτής της πρωτοβουλίας, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε στην πάρα πολύ στενή συνεργασία και συντονισμό μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών, Κύπρου και Ισραήλ - που όπως αναφέρουν και αναλυτές - δείχνει την δυναμική και τον ρόλο που μπορεί να έχει το σχήμα «τρία συν ένα» την επόμενη μέρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΗ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαρτίου 2024 - 08:43

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Μαλαισία: Εκατοντάδες συλλήψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών
11:55
Ετοιμότητα για τη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Γκουτέρες
11:48
Απάντηση κυβέρνησης σε Κουλία και ΑΚΕΛ για Γενικό Ελεγκτή
11:47
45 νεκροί από πυραυλική επίθεση στο Λίβανο
10:38
Συλλήψεις ανηλίκων στο Ανόρθωση - Ομόνοια
10:14
Μιανμάρ: 384 νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκ
08:25
Επιδιώκει εξομάλυνση σχέσεων Τουρκίας - Συρίας ο Ερντογάν
08:24
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
07:02
Λουκέτο για 45 μέρες στο γραφείο του Αλ Τζαζίρα στη Δυτική Όχθη
07:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
07:00
Νέα ταξιωδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Λίβανο
06:33
Τηλεκατευθυνόμενες βόμβες στο Χάρκοβο
05:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.