Φορτωμένο με βοήθεια και αγκυροβολημένο ανοικτά της Λάρνακας το πλοίο που θα φύγει για τη Γάζα

Δύο φορτία με ανθρωπιστική βοήθεια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, έχουν μεταφερθεί εδώ και μέρες στο λιμάνι Λάρνακας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Αμάλθεια" και αναμένεται και τρίτο, ανέφεραν στο ΡΙΚ διπλωματικές πηγές.

Η πρώτη μεταφορά βοήθειας θα γίνει με πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης, η οποία προμηθεύτηκε προϊόντα και από την κυπριακή αγορά.

Στο πλοίο το οποίο είναι αγκυροβολημένο ανοικτά της Λάρνακας, φορτώθηκε, ήδη, ποσότητα βοήθειας και εντός των επόμενων ωρών θα αναχωρήσει για τη Λωρίδα της Γάζας.

Τη διαδικασία φόρτωσης επέβλεπαν ισραηλινοί παρατηρητές, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι ο μηχανισμός είναι αποτελεσματικός και σε σχέση με τα θέματα ασφάλειας, τα οποία είχε εγείρει το Τελ Αβίβ.

A2CA021A-0E52-4371-B669-5D1073810618.jpeg

Στο πλαίσιο του σχεδίου "Αμάλθεια" καταρτίστηκε ήδη πλάνο, ώστε να επιτευχθεί ροή βοήθειας προς τη Γάζα.

Για υλοποίηση του σχεδιασμού, τα εμπλεκόμενα μέρη ενοικίασαν πλοίο το οποίο θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Κύπρος-Γάζα, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σύμφωνα με τις πηγές, μεταξύ των προβλημάτων που ξεπεράστηκαν ήταν και εμπόδια τα οποία επιχείρησε να θέσει η Τουρκία, προς εμπλεκόμενους όπως η Ουάσινγκτον, ώστε να μην μεταφερθεί βοήθεια μέσω Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την έναρξη υλοποίησης της πρωτοβουλίας "Αμάλθεια", ανακοίνωσαν επισήμως το μεσημέρι, από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

ΣΜ/ΑΚ/ΧΠ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαρτίου 2024 - 23:05

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Μαλαισία: Εκατοντάδες συλλήψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών
11:55
Ετοιμότητα για τη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Γκουτέρες
11:48
Απάντηση κυβέρνησης σε Κουλία και ΑΚΕΛ για Γενικό Ελεγκτή
11:47
45 νεκροί από πυραυλική επίθεση στο Λίβανο
10:38
Συλλήψεις ανηλίκων στο Ανόρθωση - Ομόνοια
10:14
Μιανμάρ: 384 νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκ
08:25
Επιδιώκει εξομάλυνση σχέσεων Τουρκίας - Συρίας ο Ερντογάν
08:24
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
07:02
Λουκέτο για 45 μέρες στο γραφείο του Αλ Τζαζίρα στη Δυτική Όχθη
07:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
07:00
Νέα ταξιωδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Λίβανο
06:33
Τηλεκατευθυνόμενες βόμβες στο Χάρκοβο
05:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.