Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εργαζόμαστε ακούραστα για την υλοποίηση του θαλάσσιου διαδρόμου (Βίντεο)

Η κατάσταση στη Γάζα εξελίσσεται σε ανθρωπιστική τραγωδία, καθιστώντας επείγουσα την ανάγκη να παρασχεθεί βοήθεια στους αμάχους πιο αποτελεσματικά, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στο λιμάνι της Λάρνακας, είπε ότι ο θαλάσιος διάδρομος μέσω Κύπρου συμπληρώνει άλλες οδούς, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να ξεκλειδωθούν όλες οι διαδρομές για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

"Εργαζόμαστε ακούραστα για την υλοποίηση του θαλάσσιου διαδρόμου με αφετηρία τη Λάρνακα", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επισήμανε ότι η Κύπρος, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ηθικό καθήκον να κάνει ό,τι μπορεί για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Παράλληλα, υπέδειξε πως οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αφορούν άμεσα τους Ευρωπαίους πολίτες, καθώς ενδεχόμενη διάχυση της κρίσης θα είναι καταστροφική για όλους.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπήρξε σταθερή και ένθερμη υποστηρίκτρια του κυπριακού θαλάσσιου διαδρόμου.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση της Λευκωσίας για την πλήρη υποστήριξη της Κομισιόν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των Ηνωμένων Πολιτειών, με τους οποίους, η Κυπριακή Δημοκρατία είχε εντατικές διαβουλεύσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Είπε ακόμη ότι κατά την πρωινή συνάντησή του με την πρόεδρο της Κομισιόν, προέβη σε ενημέρωση για τις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, στη βάση των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε ότι ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού θα έχει σημαντικό περιφερειακό αντίκτυπο.

Ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη τόσο στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και στον κυπριακό λαό για την πρωτοβουλία να προσφέρουν θαλάσσια ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστινίους, εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε δηλώσεις στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα, η κυρία φον ντερ Λάιεν είπε ότι ο θαλάσσιος διάδρομος μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον παλαιστινιακό λαό και ότι η προσπάθεια για παροχή βοήθειας θα συνεχισθεί και από αέρος.

Ανακοίνωσε ότι η πιλοτική προσπάθεια για την πρωτοβουλία "Αμάλθεια" θα διεξαχθεί σήμερα και ευχήθηκε η πρώτη αποστολή να γίνει μεθαύριο Κυριακή.

Απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι με την πρωτοβουλία του δείχνει σε όλους ποια πρέπει να είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός της Κύπρου γνωρίζει πως είναι να νιώθει κανείς την απώλεια και τον πόνο.

Τόνισε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο πλευρό του Προέδρου Χριστοδουλίδη όσον αφορά και τις προσπάθειές του για επίλυση του Κυπριακού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ/ ΠΑΓ /ΜΧ

Φωτογραφία - Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαρτίου 2024 - 13:20

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Μαλαισία: Εκατοντάδες συλλήψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών
11:55
Ετοιμότητα για τη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Γκουτέρες
11:48
Απάντηση κυβέρνησης σε Κουλία και ΑΚΕΛ για Γενικό Ελεγκτή
11:47
45 νεκροί από πυραυλική επίθεση στο Λίβανο
10:38
Συλλήψεις ανηλίκων στο Ανόρθωση - Ομόνοια
10:14
Μιανμάρ: 384 νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκ
08:25
Επιδιώκει εξομάλυνση σχέσεων Τουρκίας - Συρίας ο Ερντογάν
08:24
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
07:02
Λουκέτο για 45 μέρες στο γραφείο του Αλ Τζαζίρα στη Δυτική Όχθη
07:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
07:00
Νέα ταξιωδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Λίβανο
06:33
Τηλεκατευθυνόμενες βόμβες στο Χάρκοβο
05:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.