Διαφωνεί με απονομή προεδρικής χάριτος στον 82χρονο η Νομική Υπηρεσία

Σε αυτό το στάδιο, η Νομική Υπηρεσία δεν συνηγορεί στην απονομή χάριτος στον ηλικιωμένο, 82 ετών, ο οποίος καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκισης, επειδή πυροβόλησε και τραυμάτισε κλέφτη που εισήλθε στην οικία του.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμά του για προεδρική χάρη για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους και κάλεσε το Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να ανάψουν το πράσινο φως, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία αποφυλάκισης του ηλικιωμένου.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, ανέφερε πως η Νομική Υπηρεσία βλέπει το ζήτημα με αμιγώς νομικά κριτήρια, κάτι με το οποίο ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαφωνεί, κάνοντας λόγο για ανθρωπιστικό ζήτημα.

Σημείωσε ότι, ο Πρόεδρος επιμένει στη θέση του και προανήγγειλε εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ασκηθεί από τους νομικούς συμβούλους του ηλικιωμένου, έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, με αίτημα την αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Ο καταδικασθείς νοσηλεύεται στο καρδιολογικό τμήμα του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας, αφού η κατάσταση της υγείας του έχει επιβαρυνθεί.  


Χ.Π. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Μαρτίου 2024 - 10:42

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Μαΐου
Ζαχάροβα: H Μόσχα  δεν βλέπει ειρηνευτική διευθέτηση στη Γάζα
17:49
Ανεστάλη επί της παρούσης η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας
17:46
Αμερικανίδα πρέσβειρα: H προβλήτα θα μετακινηθεί μόλις το επιτρέψει ο καιρός
17:09
Ρωσία: Εξαιρετικά επικίνδυνη τυχόν αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
17:07
Σε επ’ αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
17:01
Πυρκαγιά  σε περιοχή μεταξύ Ύψωνα και Κολοσσίου
16:57
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 8/5/2024
16:17
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 8/5/2024
16:16
Συλλήψεις για την υπόθεση ρίψης χειροβομβίδας σε αυλή οικίας στο Μενεού
16:01
Καταδικάζει το Υπουργείο εξωτερικών τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τέμενος
14:50
Την ελπίδα οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων να ακούσουν τους πολίτες εξέφρασε η Ολγκίν
14:37
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 8 Μαΐου 2024
13:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.