Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα ο Τατάρ να ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση του Γ.Γ. του ΟΗΕ

Την ελπίδα ο τουρκοκύπριος ηγέτης να ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κατά την επικείμενη συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις μετά το τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα για την επέτειο της 1ης Απριλίου, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι κατά την συνάντηση που είχε με τον Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αλλά και με την απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα, του μεταφέρθηκαν κάποιες προτάσεις, τις οποίες έχει αποδεχθεί.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει ανταπόκριση και από την τουρκική πλευρά, χαρακτηρίζοντας σημαντική την συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου στη Νέα Υόρκη.

Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε πως θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να καταστεί εφικτή η απελευθέρωση της πατρίδας.

Αναφερόμενος στην σημερινή επέτειο, είπε ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ, ήταν ο πιο αγνός αγώνας του κυπριακού ελληνισμού.  

Το να ξέρουμε την ιστορία μας και να θυμόμαστε, δεν σημαίνει ότι λειτουργεί ενάντια σε μια ενδεχόμενη επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημείωσε μάλιστα ότι η λύση του Κυπριακού περνά μέσα και από τον σεβασμό στην ιστορία του καθενός και όχι στην αυτοκατάργηση.

Π.Γ. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Απριλίου 2024 - 12:55

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Απριλίου
Οργή Ισραήλ για την συνάντηση Ερντογάν - Χανίγια
06:34
Χαιρέτισε την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ ο Νετανιάχου
06:09
Ικανοποίηση ΕΕ για την νέα οικονομική στήριξη της Ουκρανίας από ΗΠΑ
06:06
" Πυρά" Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή
05:57
Ζελένσκι: Ευγνωμοσύνη στις ΗΠΑ για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας
05:53
Εντονη αντίδραση Ρωσίας για την αμερικανική βοήθεια προς Ουκρανία- Ισραήλ
05:37
Ποδόσφαιρο: Καθοριστικοί αγώνες για τη μάχη του τίτλου
05:32
Νέες διαδηλώσεις στο Ισραήλ
05:28
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 21/4/24
05:22
20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
21:50
ΗΠΑ: Ενέκρινε πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων σε Ουκρανία και Ισραήλ
21:39
Κόντρα ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ για πράσινη φορολογία
21:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.