Ρωσία: Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν χθες στο Νταγκεστάν συνδέονται με την επίθεση στη Μόσχα

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ύποπτοι που συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, στο Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο, και κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν επίθεση συνδέονται επίσης με τους δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα που διαπράχθηκε στις 22 Μαρτίου.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (NAK) ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη στις Μαχατσκαλά και Κασπιίσκ στο Νταγκεστάν τριών προσώπων που σχεδίαζαν «να διαπράξουν μια σειρά τρομοκρατικών εγκλημάτων», δέκα ημέρες μετά την επίθεση στο Crocus City Hall, που στοίχισε τη ζωή σε 144 ανθρώπους.

Σε διευκρινίσεις που έκανε σήμερα, η FSB σημείωσε ότι τα άτομα αυτά, ξένοι υπήκοοι, “προετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια σε δημόσιους χώρους στην Κασπιίσκ”, πόλη που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, ρωσική δημοκρατία του Καυκάσου με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, στην οποία επικρατεί αστάθεια.

Η NAK είχε ανακοινώσει χθες τη σύλληψη τριών ανθρώπων, αλλά η FSB ανέφερε σήμερα ότι οι συλληφθέντες είναι τέσσερις. Οι άνθρωποι που συνελήφθησαν είχαν στην κατοχή τους αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και αυτόματα όπλα.

Η FSB διευκρίνισε επίσης σήμερα ότι οι συλληφθέντες “εμπλέκονταν άμεσα στην χρηματοδότηση και την παροχή εξοπλισμού και τρομοκρατικών μέσων στους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας που διαπράχθηκε στις 22 Μαρτίου 2024” στο Crocus City Hall.

Την ευθύνη για την επίθεση στην αίθουσα αυτή συναυλιών ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο η Ρωσία δηλώνει επίσης ότι πιστεύει πως “Ουκρανοί εθνικιστές” συνδέονται με την επίθεση, ισχυρισμό τον οποίο έχει απορρίψει κατηγορηματικά το Κίεβο.

Οι τέσσερις άνδρες στους οποίους απήγγειλαν κατηγορίες οι ρωσικές αρχές για τη διάπραξη της επίθεσης αυτής ήταν από το Τατζικιστάν, πρώην σοβιετική δημοκρατία της κεντρικής Ασίας στην οποία δραστηριοποιείται το Ισλαμικό Κράτος.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Απριλίου 2024 - 16:12

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.