Η ΕΕ ενέκρινε τα νομοσχέδια για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Photo by JOHN THYS / AFP

Εγκρίθηκαν οριακά από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα νομοσχέδια που απαρτίζουν τη νέα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία για την υιοθέτηση του νέου συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Το σύμφωνο είχε προταθεί από την Κομισιόν τον Σεπτέμβριο του 2020 και ήταν αντικείμενο μακράς και έντονης διαβούλευσης μεταξύ των κρατών - μελών στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και μεταξύ πολιτικών ομάδων.

Το νέο πακέτο νομοθεσιών περιλαμβάνει ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, παράλληλα με πρόνοιες για αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών - μελών και κανονισμούς για τις περιπτώσεις κρίσης.

"Η Ευρώπη θα διαχειριστεί τη μετανάστευση με ομαλό τρόπο και με τους δικούς της όρους" ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Από πλευράς της, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, σημείωσε ότι η σημερινή ψήφος του Ευρωκοινοβουλίου αποτελεί ένα μεγάλο επίτευγμα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / Τάσος Χριστοδούλου / ΚΥΠΕ

ΜΒ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2024 - 20:59

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 19 Μαΐου 2024
22:00
Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου
21:45
Συνδρομή Ευρωπαϊκής Ένωσης στον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου
21:00
Συνεχίζονται οι έρυνες για εντοπισμό του ελικοπτέρου με τον Ιρανό Πρόεδρο
20:31
Οι πρώτες αντιδράσεις για την κατάσταση του Πρόεδρου του Ιράν
20:25
30χρονη έπεσε από το μπαλκόνι για να ξεφύγει από το σύζυγο της
19:21
20χρονος είχε στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών
19:11
Συζητήσεις Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών για αποφυγή της περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
18:50
Συγκεχυμένες πληροφορίες για την τύχη του Ιρανού Προέδρου
16:58
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 19/05/24
16:48
Ουκρανικές αντεπιθέσεις στη Νότια Ρωσία
16:45
Ουγγαρία: Σύγκρουση πλοίων στον Δούναβη, 2 νεκροί και 5 αγνοούμενοι
16:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.