Ιστορικό βήμα χαρακτηρίζει η ηγεσία της ΕΕ τη συμφωνία για τη Μετανάστευση

Ιστορικό βήμα και όχι μαγική λύση χαρακτηρίζει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη συμφωνία για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, τόνισε ότι πρόκειται για ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα είναι το ίδιο σε όλα τα κράτη - μέλη, ακολουθεί ανθρωπιστικές αρχές αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες, διασφαλίζοντας τα εξωτερικά σύνορα και κρατώντας την ισορροπία μεταξύ αλληλεγγύης και ευθύνης.

Υπογράμμισε ότι το νέο πλαίσιο δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, όμως αποτελεί 10 τεράστια άλματα μπροστά, παραπέμποντας στις 10 νομοθεσίες που εγκρίθηκαν, καθώς διασφαλίζεται πως όσοι χρειάζονται προστασία θα την λαμβάνουν γρήγορα και κανένα κράτος μέλος δεν θα είναι ξανά μόνο του.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημείωσε ότι το νέο πακέτο διασφαλίζει πιο ασφαλή σύνορα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επίσης περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών -μελών, βοηθά στην επίσπευση διαδικασιών και προστατεύει όσους φεύγουν από πόλεμο.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο, του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ένωσης, είπε ότι οι πλείστοι αιτητές ασύλου και μετανάστες είναι θύματα των διακινητών και πως οι πολίτες θέλουν να υπάρχει τάξη στη διαδικασία μετανάστευης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

ΜΒ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2024 - 21:44

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 19 Μαΐου 2024
22:00
Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου
21:45
Συνδρομή Ευρωπαϊκής Ένωσης στον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου
21:00
Συνεχίζονται οι έρυνες για εντοπισμό του ελικοπτέρου με τον Ιρανό Πρόεδρο
20:31
Οι πρώτες αντιδράσεις για την κατάσταση του Πρόεδρου του Ιράν
20:25
30χρονη έπεσε από το μπαλκόνι για να ξεφύγει από το σύζυγο της
19:21
20χρονος είχε στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών
19:11
Συζητήσεις Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών για αποφυγή της περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
18:50
Συγκεχυμένες πληροφορίες για την τύχη του Ιρανού Προέδρου
16:58
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 19/05/24
16:48
Ουκρανικές αντεπιθέσεις στη Νότια Ρωσία
16:45
Ουγγαρία: Σύγκρουση πλοίων στον Δούναβη, 2 νεκροί και 5 αγνοούμενοι
16:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.