Εξωτερική πολιτική και Τουρκία σε δείπνο των 27 την ερχόμενη εβδομάδα

Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συζητήσουν την ερχόμενη εβδομάδα σε δείπνο των 27, οι ευρωπαίοι ηγέτες.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά, στο προσχέδιο συμπερασμάτων περιλαμβάνεται αναφορά στην Τουρκία, όπως εδώ και καιρό ζητούσε η Γερμανία.

Στη σχετική αναφορά προβλέπεται η ανάγκη «να προχωρήσουν οι εργασίες» για τη συνεργασία με την Άγκυρα σε πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό επίπεδο.

Ωστόσο, η Κύπρος εξέφρασε την Τετάρτη ανησυχία για το προσχέδιο κειμένου , ενώ η Ελλάδα προέτρεψε για μια ισορροπία στην ευρωπαϊκή προσέγγιση, η οποία, όπως σημειώνεται, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες τής Κύπρου ,ενώ παράλληλα θα πρέπει να καθιστά ξεκάθαρο προς την Άγκυρα τι περιμένει από αυτήν η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να συζητήσουν ένα νέο προσχέδιο συμπερασμάτων τη Δευτέρα, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 και 18 του μήνα, δήλωναν Ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Μαρία Ψαρά

ΠΠ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απριλίου 2024 - 14:51

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 19 Μαΐου 2024
22:00
Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου
21:45
Συνδρομή Ευρωπαϊκής Ένωσης στον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου
21:00
Συνεχίζονται οι έρυνες για εντοπισμό του ελικοπτέρου με τον Ιρανό Πρόεδρο
20:31
Οι πρώτες αντιδράσεις για την κατάσταση του Πρόεδρου του Ιράν
20:25
30χρονη έπεσε από το μπαλκόνι για να ξεφύγει από το σύζυγο της
19:21
20χρονος είχε στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών
19:11
Συζητήσεις Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών για αποφυγή της περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
18:50
Συγκεχυμένες πληροφορίες για την τύχη του Ιρανού Προέδρου
16:58
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 19/05/24
16:48
Ουκρανικές αντεπιθέσεις στη Νότια Ρωσία
16:45
Ουγγαρία: Σύγκρουση πλοίων στον Δούναβη, 2 νεκροί και 5 αγνοούμενοι
16:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.