Καταγγελίες στη βουλή για ακραία περιστατικά βίας και σεξουαλικών κακοποιήσεων σε σχολεία

Καταγγελίες για ακραία περιστατικά βίας και εγκληματικές ενέργειες που εκτυλίσσονται στα δημόσια σχολεία, έγιναν στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των ευαίσθητων δεδομένων που αφορούν ανήλικους, αναφέρθηκαν περιστατικά σεξουαλικών κακοποιήσεων, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, αλλά και χρήση και εμπορία ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Παύλος Μυλωνάς, έδωσε τελεσίγραφο στην εκτελεστική εξουσία, ότι εάν μέχρι τον Ιούνιο δεν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για λειτουργία δομών, θα προχωρήσει σε δημόσια καταγγελία, μέσω διάσκεψης Τύπου.

Σε δηλώσεις της, η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου αναφέρθηκε σε αύξηση των περιστατικών βίας στα σχολεία μετά τον κορονοϊό και τόνισε ότι η βία δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στα σχολεία, αλλά ξεκινά από την οικογένεια.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απριλίου 2024 - 17:51

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Αποχή διά παντός από την εργασία "On Call" για τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Συντεχνίας Ισότητα
19:33
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.